Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Твоје знање мења све

Порука месеца

Знањем и креативношћу против короне

os sonja marinkovicШколе већ недељама нема... Понекад  јесмо малчице нервозни, али ипак смо ту једни за друге, шалимо се и у изолацији и заједнички покушавамо да савладамо све препреке. Наравно, ту предњаче деца, која нас својом маштом и креативношћу сваким даном радују и враћају наду да ће све ово једном бити „јуче“!

Да нам чак и живот у темељу уздрман и измештен из свакодневнице какву смо доскора живели, пружа разлог и повод да га живимо квалитетно, креативно, уз радост и осмех у сваком дану, доказ су албуми са радовима ђака првог разреда ОШ „Соња Маринковић“ из Земуна, настала као креативни одговор на активности које су, у условима учења на даљину и кућне изолације, инспирисане управо пандемијом новим корона вирусом.

Дуван у доба короне

Duvan koronaНепобитна је чињеница да је пушење значајан фактор ризика за настанак бројних обољења респираторног система, почев од обичних прехлада, преко грипа, све до упала плућа изазваних различитим инфективним узрочницима, док је директна веза змеђу пушења и рака плућа одавно свима добро позната.

Имајући све то у виду, логично се намеће питање – постој ли и какав је здравствени утицај конзумирања дувана у доба актуелне пандемије COVID 19?

Екскурзија у Источну Србију

boljevacПрелепи крајолици Источне Србије у правом пролећном издању. Повод – обилазак школе "Ђорђе Симеоновић" у селу Подгорац, код Бољевца, у оквиру праћења реализације програма „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци.

Уз велику захвалност директору и учитељицама на фантастичном гостопримству, најјачу импресију оставила су, наравно, ДЕЦА својим знањем, радозналошћу и фантастичном енергијом.

Просветни и здравствени сектор настављају заједничку мисију - креативношћу и знањем против психоактивних супстанци

prosvetni radnici protiv drogeГрaдски зaвoд зa jaвнo здрaвљe Бeoгрaд је, у оквиру пројекта који је финансијски подржао Секретаријат за здравство Управе града Београда, током првог тромесечја школске 2019/2020. реализовао је још једну серију од три едукативна семинара “Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци”, намењену просветним радницима и стручним сарадницима београдских основних школа.

Три дводневне обуке, реализоване 11-12, 18-19. октобра и 1-2. новембра у Градском заводу за јавно здравље Београд, похађало је укупно 64 просветних радника и сарадника из чак 23 београдске основне школе.

Знањем и креативношћу против психоактивних супстанци

основци дрога 2019У организацији Градског завода за јавно здравље, у понедељак, 10. јуна 2019, у Дечјем културном центру Београд, одржана je манифестација ученика основних школа под називом „Твоје знање мења све“.

Овај догађај уприличен је са циљем да се јавности прикажу стечена и креативно упакована знања основаца који су током школске 2018/2019. године били укључени у програм „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“.

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство