Семинари

Школска 2010/2011. била је година када су одржани први едукативни семинари у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. То је био и званични почетак спровођења овог програма у самим школама.

Едукативни семинар намењен је наставницима разредне наставе и наставницима предметне наставе у основној школи, наставницима изборних и факултативних предмета, стручним сарадницима у школама и сарадницима (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник).

Програм се редовно акредитује од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања, као надлежне установе Министарства просвете, науке и технолошког развоја и објављује у Каталогу програма намењених стручном усавршавању просветних радника и сарадника.

Семинар за будуће едукаторе реализује се као дводневна едукација. Садржај семинара обухвата:
  • Упознавање са методом „Заједничко учење кроз акцију“;
  • Теоретски оквир и практични значај развоја емоционалне интелигенције;
  • Разумевање везе осећања и понашања, препознавање ризичног понашања;
  • Развој делотворних стратегија реаговања на негативне утицаје;
  • Значај тимског рада;
  • Начела примарне превенције у борби против злоупотребе психоактивних супстанци и начин за њихову примену у школском окружењу (међународни стандарди - линковати).
Оно што је суштински задатак сваког полазника семинара јесте да програм у целости реализује макар у једном одељењу одговрајућег узраста (3 - 6. разред) у школи у којој ради. Током дводневне едукације, полазници пролазе скраћену верзију целог процеса рада који очекује њихове ученике током рада на програму.

До сада је, на нивоу Србије, одржано преко 50 едукативних семинара, а само у Београду, под непосредном координацијом Градског завода за јавно здравље, реализоване су 24 дводневне обуке.
Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство