Знањем и креативношћу против короне

os sonja marinkovicШколе већ недељама нема... Понекад  јесмо малчице нервозни, али ипак смо ту једни за друге, шалимо се и у изолацији и заједнички покушавамо да савладамо све препреке. Наравно, ту предњаче деца, која нас својом маштом и креативношћу сваким даном радују и враћају наду да ће све ово једном бити „јуче“!

Да нам чак и живот у темељу уздрман и измештен из свакодневнице какву смо доскора живели, пружа разлог и повод да га живимо квалитетно, креативно, уз радост и осмех у сваком дану, доказ су албуми са радовима ђака првог разреда ОШ „Соња Маринковић“ из Земуна, настала као креативни одговор на активности које су, у условима учења на даљину и кућне изолације, инспирисане управо пандемијом новим корона вирусом.

Најмлађи ученици су и у овој деликатној, несвакидашњој ситуацији, на коју се ни одрасли још нису навикли и са којом се тешко носе, показали да се против сваког проблема, па чак и овог, можемо борити једино знањем, солидарношћу, заједништвом (и на даљину!), емпатијом, веселим духом, осмехом и креативношћу. Као резултат њихове свести, усвојених знања и креативног израза, настала су два албума фотографија: „Уплаши корону“ и „Поруке подршке“. А у току су припреме за трећи албум, ми га жељно ишчекујемо!
Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство