Нови едукативни програм ГЗЗЈЗ Београд у подршци спречавања злоупотребе психоактивних супстанци

pas edukacijaГрaдски зaвoд зa jaвнo здрaвљe Бeoгрaд je, у оквиру пројекта који финансијски подржава Секретаријат за здравство Градске управе Града Београда, одржао први едукативни семинар под називом „Психоактивне супстанце и млади – борба емоција и знања“. Семинар је акредитован код Завода за унапређивање образовања и васпитања и намењен је наставницима и сарадницима средњих школа. Обука је реализована 5. новембра 2022. године у просторијама Градског завода за јавно здравље Београд, и присуствовао јој је укупно 21 полазник из шест београдских средњих школа.

Програм семинара обухватио је кључне аспекте личних вештина важних за превенцију злоупотребе психоактивних супстанци (ПАС), уз извођење које је подразумевало интерактивни и радионичарски рад. Емоције, понашање и критичко размишљање, као неке од кључних одредница значајних за оснаживање младих и спречавање ризичних понашања, биле су обрађене уз подршку искусних и стручних предавача, са нагласком на аспекте ових тема који су од значаја у популацији средњошколаца. Важно место заузело је и представљање Међународних стандарда за превенцију употребе дрога у раду са ученицима, што је имало за циљ додатну подршку на доказима заснованој пракси превентивне акције на пољу ПАС.

pas 2022.
pas

Присуство полазника разноврсних профила додатно је допринело квалитету дискусија и интерактивног рада самих радионица. Са друге стране, очекује се да ће ова разноврсност побољшати резултате и у раду са ученицима, узевши у обзир претходне компетенције наставника и сарадника надограђене садржајем семинара. Полазницима је обезбеђен пратећи едукативни материјал који ће им користити у даљем раду са ученицима.

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство