Јесен у ГЗЗЈЗ у знаку едукативних семинара за просветне раднике

seminar prosvetaГрaдски зaвoд зa jaвнo здрaвљe Бeoгрaд je, у оквиру пројекта који финансијски подржава Секретаријат за здравство Градске управе Града Београда, током октобра и новембра реализовао три едукативна семинара намењена просветним радницима из београдских основних и средњих школа. Све три обуке су акредитоване од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања и налазе се у актуелном Каталогу програма сталног стручног усавршавања.

Јесења сезона обука отворена је 13. и 14. октобра, програмом са традицијом спровођења дужом од једне деценије, „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“. За њим је, 21. октобра, уследила обука за спровођење програма „Школа здравих навика“, који је намењен превасходно учитељима, наставницима и сарадницима који раде са ученицима нижих разреда основних школа. Сезону обука је 4. новембра закључио семинар „Психоактивне супстанце и млади“, чија су циљна група наставници и сарадници гимназија и средњих стручних школа.
 
seminar prosveta

У реализацију ове три обуке било је укључено чак 14 предавача, а похађало их је укупно 70 просветних радника и сарадника из осам основних и девет средњих школа из Београда.

Поред незаобилазног сегмента ових обука које се односе на усвајање чињеница о значају раног усвајања здравих животних навика и избегавању здравствено ризичних понашања, велики значај придаје се и анализи односа емоција и понашања, деликатним процесима формирања ставова и критичком размишљању на теме од значаја за здравље, а све са крајњим циљем адекватног разумавања и правовременог оснаживања деце и младих. Ови аспекти посебно су наглашени у два програма који су тематски усмерени на примарну превенцији болести зависности, односно злоупотребе психоактивних супстанци.
 
seminar prosveta

Све три обуке конципиране су као спој предавања, интерактивних радионица и вођених дискусија. Семинари су, као и увек, протекли у духу динамичне и подстицајне размене ставова, знања и искустава свих учесника. Присуство полазника разноврсних профила додатно је допринело квалитету дискусија и ширем сагледавању тема које су биле у фокусу појединих сегмената семемнара.

Полазницима је током самих обука пружен пакет знања и вештина, са циљем унапређења њихових стручних компетенција на тему очувања и унапређења здравља деце и младих. За потребе што успешније примене ових програма у школској пракси, полазницима су након семинара обезбеђени одговарајући едукативни материјали, али и континуирана стручна подршка свих реализатора ових обука.
 
seminar prosveta
Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство