Посета Филолошкој гимназији

filoloska gimnazijaО психоактивним супстанцама, може и на норвешком...

Након едукативног семинара „Психоактивне супстанце и млади – борба емоција и знања“ који је реализован у Градском заводу за јавно здравље у новембру 2023. године, настављена је континуирана комуникација са просветним радницима и сарадницима из средњих школа који су били полазници обуке, а све у циљу пружања адекватне подршке у реализацији предвиђених активности у школској пракси.

Представници Центра за промоцију здравља тим поводом у марту месецу су посетили Филолошку гимназију и присуствовали часу који је био посвећен реализацији програмске активности која је тематски усмерена на препознавање и анализу предрасуда и стереотипа. Час је реализован у одељењу четвртог разреда које је специјализовано за норвешки језик, па је занимљиво нагласити да је највећи део радионице био спроведен управо на овом језику. С тим у вези, и сам сценарио радионице је, од стране професорке норвешког, која је уједно била и водитељ активности, био унапред преведен и културолошки прилагођен. Ученици су током ове радионице показали изузетно висок ниво заинтересованости за ову деликатну тематику, као и завидну аналитичност у тумачењу ситуације која им је била задата. Током два школска часа, међу ученицима је развијена веома интересантна дискусија, током које су они међусобно размењивали мишљења, поткрепљујући их бројним аргументима и занимљивим запажањима, дајући целој ситуацији шири и дубљи контекст, што и јесте циљ оваквог начина рада са младима. Чак ни коришћење норвешког језика у највећем делу радионице није био препрека да се испрате сви позитивни исходи одржаног часа.
 
gimnazija

Програм „Психоактивне супстанце и млади – борба емоција и знања“, већ другу школску годину за редом, Градски завод за јавно здравље спроводи уз подршку Секретаријата за здравство Градске управе Града Београда.

gimnazija cas
filoloska
Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство