Школе у акцији - почела реализација програма "Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци"

У београдским основним школама, као и у једној јагодинској, током октобра и новембра успешно је започео још један циклус програма „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“.


Са активностима наставника и ђака, кренуле су и активности тима Градског завода, задуженог за координацију, праћење и сваку врсту стручне и/или организационе помоћи едукаторима у спровођењу овог програма. Део тих активности представљају и редовни обиласци свих школа укључених у програм.

Управо тим поводом, у уторак 24. новембра 2015. године, реализована је посета Основној школи „Старина Новак“ на Палилули.

Школски час био је прекратак за све мисли, идеје, оригиналне дечје ставове, сјајна питања и мудре закључке које су ученици трећег разреда имали да изнесу на тему „Разумевање утицаја вршњака“. Њихова радозналост и посвећеност, активно учешће у раду ислобода изражавања, уз однос узајамног поверења и поштовања који имају са едукаторком - школским психологом, Слађаном Луковић, и свесрдну подршку учитељице и руководства школе, обећавају успешан наставак реализације програма у наредним месецима и очекивано остварење свих његових циљева.

 
Програм „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“ спроводи се од 2010. године. На два едукативна семинара одржана у Градском заводу за јавно здравље током септембра и октобра ове године, за реализацију програма обучено је 43 наставника и сарадника из 18 основних школа.

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство