26. јун - Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама

Trgovina drogom 2014У свету више од  200 милиона људи најмање једном годишње узме неку дрогу, од којих је 25 милиона зависника, а сваке године 200.000 људи умре од последица коришћења дрога.

Ове године се Међународни дан  против злоупотребе и незаконите трговине дрогама 26. јун обележава под слоганом „Порука наде: Зависност од дрога се може спречити и лечити!” са циљем да се укаже на значај спровођења превентивних мера које могу спречити злоупотребу  психоактивних супстанци, али и да истовремено укаже да се ова болест зависности може лечити.

Градски завод за јавно здравље Београд координира и спроводи активности превенције злоупотребе дрога у основним школама кроз програм Креативни рад са децом на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци. Циљ програма је унапређење знања и вештина просветних радника за рад са децом на ову тему, као и оснаживање деце за доношење исправних одлука и избегавање ризика. У протеклих 5 година обухваћено је више хиљада ученика из 130 школа. Резултати евалуације су поред унапређења знања и ставова ученика показали и висок ниво  задовољства и наставног особља и ученика спроведеним активностима. Програм је допринео и унапређењу тимског рада ученика, бољој комуникацији и међусобном разумевању.

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство