Знањем и креативношћу против психоактивних супстанци и у Јагодини

Дрога јагодинаУ оквиру редовних обилазака школа укључених у програм "Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци", тим Градског завода, чија је улога координација програма, али и праћење његовог спровођења у циљу пружања континуиране и свеобухватне подршке едукаторима и деци учесницима, посетио је 16. децембра 2015. године школу "17. октобар" у Јагодини.  

Педагог ове школе, Марина Антонијевић, била је полазница једног од овогодишњих семинара за просветне раднике и сараднике, притом једина учесница ван територије Града Београда. То је био мотив више да се овој едукаторки и њеним ученицима укаже посебна пажња и непосредно испрати рад на реализацији програма.

Дрога Јагодина

Ученици одељења V/2 на челу са својом едукаторком приредили су пријатно изненађење чињеницом да су програм, након само два месеца, већ довели до самог краја. И то веома успешно. Овај час био је генерална проба њиховог финалног перформанса који су наменили својим вршњацима у школи, али и својим родитељима, у првом репризном термину.

Обрађујући теме пушења, злоупотребе алкохола, лекова, као и бројних илегалних дрога, они су темељно истражили и представили не само чињенице, већ су се током свог рада бавили и мотивима, ставовима и понашањима која уводе у проблем злоупотребе и стварања зависности. Ђаци су зрело и систематично, схватајући озбиљност тема са којима су се ухватили у коштац, припремили веома садржајне и адекватно илустроване презентације које су представили једни другима. Њих су обогатили занимљивим, а тематски повезаним садржајима попут асоцијација и квиза знања.

Ученици су, сви скупа, своја излагања заокружили снажно поентирајући, извођењем песме "Твоје знање мења све", чији је аутор професорка српског језика, Маја Алексић. Часу су, поред едукаторке и представника Градског завода за јавно здравље, као значајна подршка, присуствовали и директорка школе, разредни старешина одељења и две колегинице.

Дрога јагодинаГрадски завод је том приликом школи, односно учесницима програма, поклонио едукативни штампани материјал  посвећен темама злоупотребе психоактивних супстанци, док је од школе домаћина добио вредан пакет  њихових штампаних издања - часописа, билтена и монографије поводом прославе педесетогодишњице школе.

Судећи по ентузијазму, енергији и посвећености која је виђена и доживљена приликом ове посете Јагодини, делује оправдано нада да је ово само почетак успешне сарадње са школом "17. октобар".

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство