Испраћај 2018. у знаку превенције злоупотребе психоактивних супстанци

превенција дрогаГрaдски зaвoд зa jaвнo здрaвљe Бeoгрaд је, у оквиру пројекта који је финансијски подржао Секретаријат за здравство Управе града Београда, током децембра реализовао три едукативна семинара “Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци”, намењена просветним радницима и стручним сарадницима београдских основних школа.

Три дводневне обуке, реализоване 7-8, 13-14. и 21-22. децембра у Градском заводу за јавно здравље Београд, похађало је укупно 62 просветних радника и сарадника из 16 београдских школа. Обуке су, као и увек до сада, протекле у креативној радионичарској атмосфери, уз позитивну, динамичну размену знања, ставова и искустава између водитеља обуке и полазника.

Имајући у виду актуелност ове теме код нас, као и организоване напоре који се тренутно на свим нивоима друштва улажу управо када је реч о борби против наркоманије у школама, увидела се потреба и за интензивирањем уобичајених превентивних активности Градског завода када је реч управо о овој области здравствено-васпитног деловања.

превенција дрога

Едукативни пакет, сачињен од знања са самог семинара, али и добијених корисних тематских материјала и континуиране стручне подршке, представља комплексно оруђе наставницима да се овом деликатном темом баве заједно са својим ученицима у долазећем периоду. Примена оригиналног и креативног едукативног приступа, атрактивног и за наставнике и ученике, подобна је за реализацију кроз редовну, али и пројектну наставу у школама.

превенција дрога

О ПРОГРАМУ

Програм “Крeaтивни рaд сa учeницимa нa прeвeнциjи злoупoтрeбe психoaктивних супстaнци” базиран је на јединственом едукативном приступу “Заједничко учење кроз акцију” који за циљ има оснаживање деце кроз афирмацију високог степена њиховог непосредног учешћа у школским активностима. На овај начин се, кроз изградњу самопоуздања и самопоштовања, ради на јачању њихове емоционалне интелигенције. Све ово као крајњи циљ има изградњу вештина важних за доношење здравих животних одлука.

превенција дрога

Градски завод за јавно здравље Београд са великим успехом координира, спроводи и прати реализацију овог програма још од 2010. године. Обуку за овај програм од тада до данас прошло је више од 350 просветних радника и сарадника из београдских школа, а њиме је обухваћено око 6000 београдских основаца узраста од 3. до 7. разреда.

превенција дрога

На фejсбук стрaници под називом “Твоје знање мења све” https://www.facebook.com/tvoje.znanje.menja.sve/ свим заинтересованим корисницима ове друштвене мреже, доступне су све важне информације у вези са програмом. Страница истовремено представља и виртуални простор за приказ креативних ђачких остварења и разноврсних активности које се, у оквиру реализације овог програма, континуирано спроводе у школама.

превенција дрога

превенција дрога

превенција дрога

превенција дрога

превенција дрога

превенција дрога

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство