Просветни и здравствени сектор настављају заједничку мисију - креативношћу и знањем против психоактивних супстанци

prosvetni radnici protiv drogeГрaдски зaвoд зa jaвнo здрaвљe Бeoгрaд је, у оквиру пројекта који је финансијски подржао Секретаријат за здравство Управе града Београда, током првог тромесечја школске 2019/2020. реализовао је још једну серију од три едукативна семинара “Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци”, намењену просветним радницима и стручним сарадницима београдских основних школа.

Три дводневне обуке, реализоване 11-12, 18-19. октобра и 1-2. новембра у Градском заводу за јавно здравље Београд, похађало је укупно 64 просветних радника и сарадника из чак 23 београдске основне школе.

Позитивна енергија и динамична размена знања, ставова и искустава између водитеља обуке и самих полазника, одвијала се у креативној радионичарској атмосфери, што је иначе једна од носећих одлика програма и његове, већ препознатљиве методологије.

prosvetni radnici protiv droge

Градски завод за јавно здравље Београд је свој, сада већ дугогодишњи, здравствено-васпитни рад у области примарне превенције злоупотребе психоактивних супстанци, додатно интензивирао у складу са два важна, актуелна и узрочно - последично повезана чиниоца: пре свега, на евидентно постојећем проблему злоупотребе различитих супстанци у популацији адолесцената у нашој средини, али и на општем препознавању оваквог забрињавајућег стања те на следствено покренутим друштвеним иницијативама на разним нивоима, које за предмет имају предупређивање и сузбијање овог вида ризичног понашања деце и младих у школском окружењу.

prosvetni radnici protiv droge

Просветним радницима и сарадницима који су похађали одржане семинаре пружена је богата целина знања и вештина, како би ову комплексну тему, у предстојећем периоду, што успешније обрадили са својим ученицима. Полазницима едукације су обезбеђени и прикладни електронски и штампани материјали, као и континуирана стручна подршка током предстојеће примене програма, који је погодан за реализацију кроз редовну, али и пројектну наставу у школама.

prosvetni radnici protiv droge

О ПРОГРАМУ

Програм Крeaтивни рaд сa учeницимa нa прeвeнциjи злoупoтрeбe психoaктивних супстaнци” базиран је на јединственом едукативном приступу “Заједничко учење кроз акцију” који за циљ има оснаживање деце кроз афирмацију високог степена њиховог непосредног учешћа у школским активностима. На овај начин се, кроз изградњу самопоуздања и самопоштовања, ради на јачању њихове емоционалне интелигенције. Све ово као крајњи циљ има изградњу вештина важних за доношење здравих животних одлука.

prosvetni radnici protiv droge

Градски завод за јавно здравље Београд са великим успехом координира, спроводи и прати реализацију овог програма још од 2010. године. Обуку за овај програм од тада до данас прошло је више од 500 просветних радника и сарадника из београдских школа, а њиме је обухваћено око 7000 београдских основаца узраста од 3. до 7. разреда.

prosvetni radnici protiv droge

На фejсбук стрaници под називом Твоје знање мења све, свим заинтересованим корисницима ове друштвене мреже, доступне су важне информације у вези са програмом. Страница истовремено представља и виртуални простор за приказ креативних ђачких остварења и разноврсних активности које се, у оквиру реализације овог програма, континуирано спроводе у школама.

prosvetni radnici protiv droge

prosvetni radnici protiv droge

prosvetni radnici protiv droge

prosvetni radnici protiv droge

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство