Градски завод у наставку “Мисије кисеоник”

mission oxygen 2020Градски завод за јавно здравље је, у помало измењеним оквирима, обележио Светски дан без дувана, 31. мај, који је ове године био посвећен младима, уз тежњу да се истакне неопходност заштите ове популације од утицаја и вештих манипулација дуванске индустрије.

У складу управо са овом темом, настављена је двогодишња успешна сарадња Центра за промоцију здравља Градског завода са маркетиншком агенцијом “Propulsion”, у оквиру реализације програма “MISSION: OXYGEN”.

Програм MISSION: OXYGEN за основни циљ има да, побуђивањем креативних потенцијала и личних слобода, уз адекватно усмеравање и савремен приступ, младе људе одвоји од потенцијално штетних навика, а у првом реду, од пушења. Са идејом да је ефикасна борба против дувана и пушења могућа само ако се у њу укључи цело друштво, уочи овогодишњег Светског дана без дувана, у оквиру реализације пројекта, организована је целонедељна онлине конференција у којој су, поред стручњака, учешће узели и појединци из различитих сегмената јавног живота, доприносећи тако размени разноврсних знања и искустава, уз разматрање што адекватнијих, иновативних стратегија у превенцији пушења код деце (програм конференције доступан на линку: https://www.missionoxygen.com/da-li-se-cujemo/.

mission oxygen 2020

У оквиру активности које су имале за циљ да уведу у тему и најаве ову конференцију, објављена је серија разговора са стручњацима из различитих сектора који су током месеца маја објављивани у дневном листу “Данас”, а један од њх вођен је и са докторкама Центра за промоцију здравља Градског завода за јавно здравље (интервју доступан овде).

Млади штетним утицајима могу да се одупру само уз јаку подршку целог друштва, а да бисмо им ту подршку пружили на прави начин и у правом тренутку, важно је да их заиста добро чујемо. И да се сви ми међусобно веома добро чујемо.

mission oxygen 2020

Online конференцију управо под овим називом - “Чујемо ли се?”, агенција “Propulsion” организовала је у сарадњи са удружењем “ПРОИ”, а уз подршку компаније “AstraZeneca” и уз учешће бројних пријатеља програма међу којима је и Градски завод за јавно здравље Београд. Свим панел дискусијама које су реализоване у оквиру конференције може се приступити путем линка: https://www.facebook.com/oxygensrbija/live/

Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство