Признања


Програм „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“ представља пример добре праксе у области примарне превенције, који је успео да оствари значајан обухват циљне популације и који се може применити у различитим срединама и контекстима. Програм је препознат као широк едукативни простор и добар начин да се изађе изван оквира болести зависности искључиво у контексту злоупотребе психоактивних супстанци.

Признање „Звезда Београда 2018“ Градском заводу за програм „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“

звезда београда 2019На предлог Секретаријата за здравство и Канцеларије за младе Града Београда, Градски завод за јавно здравље, другу годину заредом добио је признање „Звезда Београда“, овог пута за реализацију едукативног програма „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“.

Свечана церемонија уручивања овог значајног признања свим овогодишњим добитницима, уприличена је 6. марта 2019. године у Старом двору.

Представљање програма на Европској конференцији јавног здравља 2019.

Активности, досадашњи резултати и домети програма „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“ представљени су као постер презентација под називом: “Shared learning in action” - model of early prevention program on drug abuse in primary schools, групе аутора из Градског завода за јавно здравље, на 12-ој Европској конференцији јавног здравља (EPH), која је одржана у Марсеју од 20. до 23. новембра 2019. године, под слоганом Building bridges for solidarity and public health.
eph
eph
eph

Запажено учешће реализатора програма на стручним конкурсима

Током 2019/20. године, на конкурс Завода за унапређивање образовања и васпитања „Сазнали на семинару – применили у пракси“, пријавиле су се и дугогодишње реализаторке програма из ОШ „Алекса Шантић“ из Калуђерице, учитељице Миланка Тосуновић и Милица Недић Малишић, презентовањем својих искустава у реализацији програма, и тим приказом нашле су се међу 20 најбољих радова.

Уз то, приказ неких од њихових школских активности на тему превенције злоупотребе психоактивних супстанци добро је оцењен и на конкурсу „Примери добре учитељске праксе“ који расписује Друштво учитеља Београда, где је такође ушао у круг похваљених.

Научили на семинару применили у пракси

Као један од доказа квалитета програма „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“ и његове успешне реализације, у децембру месецу 2012. године, стигла су прва званична признаја. Немања Глинтић, професор српског језика у Основној школи „Вељко Дугошевић“ (Звездара) и Љиљана Лазаревић, наставник разредне наставе у Основној школи „Мика Алас“ (Стари Град), освојили су 3. место на конкурсу Завода за унапређење образовања и васпитања „Сазнали на семинару, применили у пракси“ за школску 2011/12.
seminari
seminari
Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци
Teлeфoни: +381 11 2078643, + 381 11 2078655
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Tvoje Znanje Menja Sve FB stranica
Израду странице: www.tvojeznanjemenjasve.zdravlje.org.rs је финансијски подржао Град Београд, Градска управа града Београда - Секретаријат за здравство